Pers003_image-4228860

Foto: Robert van den Berge

HEIJNINGEN – Bij de FB Group op industrieterrein Dintelmond in Heijningen zijn ze wel wat gewend. En bij Mammoet Transport, gespecialiseerd in zwaar vervoer, zijn ze dat helemaal. Toch heerst er donderdagmorgen een licht gespannen sfeer op het terrein van FB Group.

Medewerkers van Mammoet lopen heen en weer om de laatste dingen te regelen; personeelsleden van FB klitten in groepjes bijeen, velen met de fotocamera in de aanslag.

De grootste installatie die FB Group ooit heeft gebouwd, een complete chemische fabriek bestemd voor het chemische complex van Huntsman in de Botlek in Rotterdam, wordt afgevoerd. Het enorme gevaarte (18 meter hoog, 400 ton zwaar) wordt in vier delen door twee reusachtige kranen op diepladers gezet. Vervolgens heel voorzichtig naar het water een kilometer verderop gereden, daar overgeplaatst op twee pontons en naar de Botlek gevaren. Pas zaterdag zal alles daar op z’n plek staan.

FB Group heeft vijf maanden aan de fabriek van polyolen – een grondstof voor polyurethaanschuim, dat wordt verwerkt in meubels, matrassen en auto’s – gewerkt.

Bron: BN DeStem